Diskuze ke článku 'Nette Framework - návod k instalaci' - fórum

Podrobný popis instalace Nette Frameworku jako hlavní web, alias nebo subdoména

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Aktuální?

Marek Fajfr, 29.04.2015 11:41:57

Dobrý den,
je tento návod aktuální? Teď jsem se dle něj řídil a web s Nette jsem nerozjel.

Předem díky.

Re: Aktuální?

František Hrubeš, WEDOS, 29.04.2015 13:59:45

Dobrý den,

ano, instalace Nette je stále stejná i v jeho nové verzi. Pokud jste při instalaci narazil na nějaký problém, napište nám prosím na chat.

Projekt v podadresáři

Jan Střálka, 13.11.2014 00:44:55

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jak postupovat, pokud mám projekt umístěn v podadresáři (například z důvodu ladění předprodukční verze mám projekt v tajném podadresáři).

Předpokládejme, že mám projekt umístěn ve /www/domains/example.com/podadresar
Pokud použiji jen vaše nastavení, tak při přístupu na
http://example.com/podadresar
se mi Nette snaží najít PodadresarPresenter, coz samozrejme vyhodi E404.

Děkuji za rady.

Re: Projekt v podadresáři

Petr Brouzda, 24.03.2015 14:52:53

Měl jsem stejný problém a vyřešil jsem ho změnou routy.

Struktura adresářů:
/www/domains/<mojedomena.cz>/hory/ ... a tady je app/, www/ atd.

Nette se systematicky snažilo najít HoryPresenter a bylo smutné.

Žádný experiment s .htaccess nepomohl.

Tak jsem upravil router/RouterFactory.php a z původního

$router[] = new Route('sekce/show/<sekce>', 'Sekce:show');
$router[] = new Route('pohori/show/<url>', 'Pohori:showurl');
$router[] = new Route('<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');

jsem udělal:

$router[] = new Route('hory/www/sekce/show/<sekce>', 'Sekce:show');
$router[] = new Route('hory/www/pohori/show/<url>', 'Pohori:showurl');
$router[] = new Route('hory/www/<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');

Aplikace běží. Jen v šablonách nefunguje {$basePath} - proměnná je prázdná. Ale s tím se dá žít.

Re: Projekt v podadresáři

Lukáš Svačina, 08.06.2015 12:00:17

Opravdu nepříjemný problém, který můj deploy zasekal na několik hodin :! Ty subdomény/aliasy na wedosu jsou obrovská komplikace a bolest. Pokud někdo potřebujete tuto kombinaci, wedos nelze v žádném případě (bohužel) doporučit.

Jak na to: http://forum.nette.org/cs/23442-wedos-nette-v-podadresari

Nette a routování

Marek Šneberger, 15.03.2014 16:21:19

Jen doplním, že takto Vám nebudou fungovat cool url adresy (routování). Vyřešil jsem to tak, že jsem do www/.htaccess vložil obsah .htaccess z Nette a upravil RewriteBase na "RewriteBase /www/www".

Čili zmíněný .htaccess a pod ním :

# Apache configuration file (see httpd.apache.org/docs/current/mod/quickreference.html)

# disable directory listing
<IfModule mod_autoindex.c>
Options -Indexes
</IfModule>

# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /www/www/

# prevents files starting with dot to be viewed by browser
RewriteRule /.|^. - [F]

# front controller
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule !.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>

Re: Nette a routování

František Hrubeš, WEDOS, 18.03.2014 13:08:38

Dobrý den,
děkujeme za připomínku. V případě instalace Nette do kořenového adresáře webhostingu opravdu nefungovalo routování (v případě instalace jako subdomény nebo aliasu bylo vše v pořádku). Nyní jsem opravil .htaccess tak, aby Nette fungovalo ve všech variantách a zároveň zůstala zachována funkčnost aliasů a subdomén (multihosting).

Re: Nette a routování

Marek Šneberger, 14.04.2014 13:51:15

Dobrý den,
díky za aktualizaci! Zřídil jsem si jeden alias tak jsem to potřeboval použít, potvrzuji funkčnost!

Bylo by fajn sem přidat možnost, když chci mít všechny subdomény řešené přes Nette routování (čili hlavní doména a subdoména je jeden projekt chci mít sdílené knihovny, temp i sessions...). Momentálně to řeším tak, že vytvořím složku se subdoménou, a index.php kde přes fci requie() natáhnu index z hlavní domény. Funguje to dobře, nicméně je to takové kostrbaté řešení :)

Každopádně ještě jednou díky!

Přihlášení zákazníka

Nemáte ještě zákaznický účet? Registrace

Copyright © WEDOS, 2017

Facebook RSS