Tato stránka používá „cookies“. Soubory cookie nám pomáhají poskytovat, chránit a zlepšovat naše služby. Více informací zde. Přijmout cookies
Tato stránka používá „cookies“. Soubory cookie nám pomáhají poskytovat, chránit a zlepšovat naše služby. Více informací zde. Přijmout cookies

Diskuze ke článku 'Adresářová struktura webhostingu' - fórum

Vysvětlení adresářové struktury webhostingu, k čemu který adresář slouží

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

nástěnka webhostingu

Václav Vrána, 16.10.2018 18:29:44

Jakým způsobem mohu sledoavt čtenost mého webu případně další info

stránku nelze najít

Vojta, 25.01.2018 15:54:50

Zdravím, chtěl bych se zeptat, co mám dělat, když jsem si omylem smazal soubory na serveru do kterých jsem si měl nahrát svůj web ?
Předem děkuji za odpověd.

Re: stránku nelze najít

David Král, WEDOS, 25.01.2018 21:24:06

Dobrý den,

složky stačí vytvořit. Informace o adresářové struktuře webhostingu naleznete zde:
http://kb.wedos.com/webhosting/adresarova-struktura.html

Musí existovat adresáře session, tmp a www. Obsah samotného webu nahrávejte do www, nebo do složky /www/domains/domena.tld

Případně nás prosím kontaktujte autorizovaně pomocí kontaktního formuláře nebo online-chatu zde : https://hosting.wedos.com/cs/kontakty.html

S přáním hezkého dne,

Král David

Re: stránku nelze najít

Jan Čaban, 24.04.2018 22:32:15

Dobrý den, vyřešili jste nějak zminovaný problém? Stala se mi ta samá chyba

404-Not found

Nikita Kovpak, 24.04.2017 19:05:44

Dobrý den, omylem jsem smazal původní složky webhostingu (www, tmp, session). Když se připojím na webhosting pomocí FTP, tak mám prázdný adresář /kořen. Mužu poprosit o restart webhostingu, vracení do továrního nastavení prosím.

Předem děkuji, Kovpak.

Re: 404-Not found

Martin Gálik, WEDOS, 24.04.2017 19:43:07

Dobrý den,

složky stačí vytvořit. Informace o adresářové struktuře webhostingu naleznete zde:
http://kb.wedos.com/webhosting/adresarova-struktura.html

Musí existovat adresáře session, tmp a www. Obsah samotného webu nahrávejte do www, nebo do složky /www/domains/domena.tld

S pozdravem,
Gálik Martin

Odznačená pošta

Dispečer, 07.07.2016 12:09:30

Dobrý den,
omylem jsme si odznačil nepřečtené emaily. Měl jsem tam nepřečtené emaily za cca pul roku a omylem jsem je dal jako přečteny. Ted mám všechny emaily přečteny a potřeboval bych tu akci vrátit zpět.
Jak na to?
Děkuji

Re: Odznačená pošta

Roman Mondek, WEDOS, 09.07.2016 13:40:04

Dobrý den,

stejným způsobem, jako jste je označil jako přečtené. Označíte všechny e-maily, kterých se to týká, a v nabídce vyberete označení jako nepřečtené.

session

Adam Růžička, 25.10.2014 18:50:16

Dobrý den:

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/69145/virtual/www/register.php:1) in /data/web/virtuals/69145/virtual/www/register.php on line 3

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /data/web/virtuals/69145/virtual/www/register.php:1) in /data/web/virtuals/69145/virtual/www/register.php on line 3
;

Nevíte co s tím ? session start musím mít za začátku každého php page jinak mi nefungují registrace a loginy... děkuji za pomoc.

Re: session

František Hrubeš, WEDOS, 26.10.2014 10:39:24

Pravděpodobně se jedná o chybu, jejíž řešení by jste měl najít v následujícím návodu:
http://kb.wedos.com/a/244/pspad-problem-se-soubory-v-utf-8.html

www/tmp

Adam Růžička, 17.04.2014 14:35:37

Dobrý den,
Potřevoval bych aby jste mi můj webhosting vrátily zpět k továrnímu nastavení se složkami. U konkurence Forpsi jak jsem zvyklý pracovat jsme vždy odstranil veškeré jejich složky a nahrál tam přez FTP jen svůj web v html ovšem u vás jsem nevěděl že tam musím soubory co jsou již od začátku vytvořeny nechat. děkuji za pomoc.

Re: www/tmp

David Cigánek, WEDOS, 17.04.2014 14:45:42

Dobrý den,

kontaktujte nás prosím pomocí kontaktního formuláře nebo chatu, nezapomeňte se předtím také prosím přihlásit do vašeho zákaznického účtu.

smazané session / tmp / www /

Aleš Pavlíček, 07.02.2013 22:43:24

Dobrý den.
udělal jsem chybu při nahráváni přez FTP.
Podařilo se mi smazat session / tmp / www /.Lze jej obnovit,adresáře jsem měl prázdné. Děkuji za info

nezobrazuje se adresa

Pavel Říha, 06.01.2013 22:16:40

Dobrý den, po zadání ve vyhledávači www.strechymakovec.cz
se nic nezobrazí, rady změnit v html adresu - vůbec netuším jak, nevidím tam nic co by se dalo změnit Stránky jsou tvořeny v wordpresu.
Děkuji

Re: nezobrazuje se adresa

Daniel Dubravec, WEDOS, 06.01.2013 22:23:56

Dobrý den,

Když zadáte adresu www.strechymakovec.cz, tak se vám zobrazuje chyba 403. Zobrazuje se, protože v adresáři www nemáte žádný index.

Váš wordpress máte nahraný ve složce www/wordpress, najdete ho tedy na adrese:

http://strechymakovec.cz/wordpress/

Re: nezobrazuje se adresa

Pavel Říha, 07.01.2013 15:34:34

Ano přesně a jak to prosím vás změním, můžete mi to napsat jak 5letému? :D na htp se dostanu ale co dál?
Díky

Re: nezobrazuje se adresa

Luděk Janča, WEDOS, 07.01.2013 21:08:55

Adresář wordpress smažte a nakopírujte jej přímo do adresáře www

Nevím co se děje.

Karel, 07.12.2012 14:06:32

Dobrý den, trochu jsem si hrál s přemistováním složek na FTP abych si udělal subdoménu. Problém je že subdomena funguje ale nefungujou hlavní stránky : http://onlinealbum.cz/
vždy to vyplivne : Fatal error: Uncaught Kohana_Exception [ 0 ]: Directory APPPATH/cache must be writable ~ SYSPATH/classes/kohana/core.php [ 266 ] thrown in /data/web/virtuals/33207/virtual/www/domains/onlinealbum.cz/system/classes/kohana/core.php on line 266

nevíte co stím ? . Děkuji

Re: Nevím co se děje.

Luděk Janča, WEDOS, 07.12.2012 14:53:30

Dobrý den,

kontaktujte nás prosím pomocí chatu, nebo přes kontaktní formulář:

http://hosting.wedos.com/cform.html

Cesta k tmp

Jirka, 07.11.2012 13:02:35

Dobry den,
aktualne resim nastaveni tmp slozky tak, aby fce sys_get_temp_dir misto /tmp vracela tmp slozku urcenou i pro upload, cili /data/web/virtuals/xxxx/virtual/tmp.

Zkousel jsem .htaccess pres SetEnv a PHP putenv, bez vysledku.

Jak lze provest nastaveni, aby to respektovalo me potreby?

Refactoring uziti fce sys_get_temp_dir bych bral jako posledni moznost, protoze vyuzivam cizi knihovny.

Dekuji, Jiri

Re: Cesta k tmp

Petr Smetana, Wedos Internet a.s., 08.11.2012 09:20:26

Dobrý den,

bohužel nevíme odkud bere funkce sys_get_temp_dir její hodnotu.

Re: Cesta k tmp

Jirka, 08.11.2012 10:32:10

doplnim - lze nastavit promennou prostredi TMPDIR?

Vpodstate se jedna o to, ze diky sdilenemu hostingu mame vsichni od OS nastaveno /tmp, ini nabizi sekce nastaveni pro uzivatele a ne pouze pro stroj a myslim, ze by to bylo vhodne vzit v uvahu.

https://bugs.php.net/bug.php?id=60524
http://php.net/manual/en/ini.sections.php

Potreboval bych tedy obdobu nastaveni v .htaccess
SetEnv TMPDIR /data/web/virtuals/xxxx/virtual/tmp
nebo povolit pro PHP
putenv('TMPDIR=/data/web/virtuals/xxxx/virtual/tmp')

existuje k tomuto nejaka alternativa (je mi jasne, ze predchozi by ovlivnilo ostatni), kterou je mozne zaridit?

Dekuji Jiri

Re: Cesta k tmp

Petr Šťastný, WEDOS, 08.11.2012 13:40:22

Individuální nastavení TMPDIR pro jednotlivé weby udělat můžeme, ale bohužel to nebude na počkání. Aktuálně to budete muset vyřešit jinak a nepoužívat tuto funkci pro zjištění temp adresáře.

Re: Cesta k tmp

Jirka, 14.01.2013 11:05:45

Dobrý den,
nějaký posun v řešení tohoto problému?
Děkuji, J.

vymazaní složek

David Urban, 15.02.2012 15:45:49

Dobrý den podařilo se mi vymazat všechny složky na webhostingu. Chtěl jsem si nahrát Joomlu tak jsem to všechno smazal, v domnění že se mi rozjede instalace. Před tím se mi neustále zobrazovala dočasná adresa. Jsem totální lama. Tak nevím jak teď postupovat. Děkuji za radu.

Re: vymazaní složek

Michal Něnička, 10.03.2012 00:18:32

Nejsi sám právě se mi podařilo to samy.

Re: vymazaní složek

Kamil Horák, 16.02.2017 13:33:55

jj, taky se mi to povedlo...jsem lama hrozná

Adresářová struktura webhostingu

Štefan Gábor, 10.12.2011 21:50:12

Dobrý den.
udělal jsem vlkou chybu při nahráváni přez FTP.
Podařilo se mi smazat session / tmp / www / www/domains.Jak si je mám obnovyt? děkuji.

Re: Adresářová struktura webhostingu

Petr Smetana, Wedos Internet a.s., 11.12.2011 11:40:47

Dobrý den,

pokud jste měl adresáře prázdné stačí si je znovu vytvořit viz. http://kb.wedos.com/a/194/adresarova-struktura-webhostingu.html. Pokud jste tam měl nějaký obsah, můžeme Vám za 500Kč bez DPH obnovit zálohu (stará 1 až 7 dní).

otevření souboru pro zápis z PHP

Lukas, 26.04.2011 07:49:04

Dobrý den, lze vytvořit podadresář adresáře www, ve kterém bude následně možné otevřít soubor pro zápis z PHP (a něco do něj zapsat)? Děkuji, L.

Re: otevření souboru pro zápis z PHP

Petr Šťastný, WEDOS, 26.04.2011 08:30:45

Z PHP lze zapisovat do jakéhokoliv souboru v jakémkoliv adresáři v rámci vašeho webhostingu.

adresáře

Pavel , 14.01.2011 21:58:57

Dobrý den, když změním v adresáři www soubor index.html
a zadám url své domény v řádku prohlížeče se mi objeví adresa ve formátu http://www.mojedomena.cz/mojedomena/
soubor index ale není načten, je načten jiný který ale v v adresářích nikde nenacházím
stejně tak, když vytvořím podadresář a vložim nějaký soubor, při zadání jeho adresy není načten.
Omlouvám se, jsem technoblb a asi mi něco uniká. Tam kde jsem byl dříve jsem tento problém neměl.

Re: adresáře

Petr Šťastný, WEDOS, 15.01.2011 11:29:00

Napište nám přes kontaktní formulář, uveďte název konkrétního webhostingu a na problém se podíváme.

Re: adresáře

Pavel , 15.01.2011 13:07:22

Děkuji, vyřešeno, pochopil jsem podstatu prolému, který tkvěl v tom, že je přenášena doména a současné url je zatim provizorní, i když bude v budoucnu souběžně platné.

data mimo document root

Petr, 07.01.2011 10:19:16

Dobrý den, je prosím možné vytvářet obsah i mimo document root, tedy adresář www, aby mohla být aplikační data (php skripty, logy, apod.) mimo, z venku přístupnou, cestu?

Re: data mimo document root

Petr Šťastný, WEDOS, 07.01.2011 10:40:56

Pokud mají být data přímo přístupná přes web (přes nějakou URL adresu), pak musí být někde v adresáři www nebo jeho podadresářích.

Data jinde z webu přímo přístupná nebudou, dostane se k nim však PHP.

Re: data mimo document root

Petr, 07.01.2011 11:13:58

Díky za rychlou odpověď, jde mi hlavně o to, aby právě všechny PHP skripty (kromě bootstrapu), logy apod. nebyly právě z webu dostupné, aniž bych to musel řešit přes htaccess, apod.

Re: data mimo document root

Petr Šťastný, WEDOS, 07.01.2011 11:19:21

Ano, tak to skutečně vyřešíte jejich umístěním mimo adresář www. Tam žádná URL adresa nevede a dostane se k nim pouze PHP (a vy přes FTP).

cesta k tmp

Pavel, 16.12.2010 01:52:54

jak mám "čistě" nastavit cestu v php scriptu na tmp adresář?

funguje mi $_SERVER['PHP_INI_SCAN_DIR'].'/tmp', ale netuším, zda bude fungovat vždy

Re: cesta k tmp

Petr Šťastný, WEDOS, 16.12.2010 09:37:06

Co máte v proměnné PHP_INI_SCAN_DIR? Nemělo by to být $_SERVER['PHP_INI_SCAN_DIR'].'/virtual/tmp' ?

Re: cesta k tmp

Pavel, 16.12.2010 13:40:05

Máte pravdu, v cestě chyběl adresář "virtual".

Přihlášení zákazníka

Nemáte ještě zákaznický účet? Registrace

Copyright © WEDOS, 2018

Facebook RSS