Tato stránka používá „cookies“. Soubory cookie nám pomáhají poskytovat, chránit a zlepšovat naše služby. Více informací zde. Přijmout cookies
Tato stránka používá „cookies“. Soubory cookie nám pomáhají poskytovat, chránit a zlepšovat naše služby. Více informací zde. Přijmout cookies

Diskuze ke článku 'Webhosting - konfigurace PHP' - fórum

U webhostingu lze v administraci upravit některé konfigurační parametry PHP, tedy modifikovat php.ini, případně přepínat mezi verzemi 5.3 až 7.1.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Změna max_execution_time a max_input_time

Ondřej Sivera, 20.11.2017 12:17:51

Dobrý den,

potřeboval bych změnit tyto parametryna dvojnásobnou hodnotu.

Je to možné?

Děkuji za odpověď

Re: Změna max_execution_time a max_input_time

Roman Mondek, WEDOS, 20.11.2017 12:28:51

Dobrý den,

dočasně ano. Kontaktujte nás po přihlášení do https://client.wedos.com/ přes chat nebo kontaktní formulář.

Set short_open_tag to off in php.ini*.

Libor, 31.08.2017 17:07:14

Dobrý den, lze v php.ini nastavit tento parametr?

Re: Set short_open_tag to off in php.ini*.

Filip Oliva - Wedos, 01.09.2017 05:30:01

Dobrý den,

tento parametr upravit nelze. Konfigurovat lze jen tyto možnosti:
https://kb.wedos.com/cs/webhosting/konfigurace-php.html

Nastavení auto_prepend_file v php.ini

Mirek, 03.03.2017 16:20:22

Dobrý den,

kvůli konfiguraci Wordfence firewallu bych potřeboval nastavit vlastní hodnotu pro 'auto_prepend_file' v php.ini:

https://docs.wordfence.com/en/Web_Application_Firewall_Setup

V administračním rozhraní webhostingu (konfigurace PHP) jsem tuto možnost nenašel.

Můžete ji prosím přidat nebo poradit jak provést nastavení?

Děkuji.

Re: Nastavení auto_prepend_file v php.ini

David Cigánek, WEDOS, 03.03.2017 16:35:09

Dobrý den,

momentálně není možné tyto direktivy v php.ini použít. Jediná možnost je přidat je pomocí funkce ini_set(), což ale v tomto případě nemá valný smysl.

Do budoucna pravděpodobně přidáme možnost zmíněné direktivy nastavit v klientské administraci.

Služba

Vladimír Cvajniga, 10.06.2016 08:49:04

Co přesně znamená "V seznamu vyberte konkrétní službu a otevřete její detail"?
Děkuji.

Re: Služba

Konstantin Dvorakovsky(WEDOS), 10.06.2016 09:10:21

Dobrý den,

znamená to že v seznamu služeb, v tabulce, např. zde https://client.wedos.com/webhosting/ kliknete na lupu vedle konkrétní služby, tím se dostanete do detailu dané služby.

přebírá cizí web

mml@cvrez.cz, 05.05.2016 15:12:42

chci program Nueva a ne wedos.
Je špatné linkovat se na cizí web!!!
j.

Re: přebírá cizí web

Michael Stanovsky, 05.05.2016 16:15:48

Tak si kup hosting jinde. Kazdymu wedos nevyhovuje. Nekde jsou stejne drahy, jinde drazsi, podminky ma kazdy jiny, support a konektivitu take.

default_charset

Michael Stanovský, 25.10.2015 02:43:06

V PHP<5.6.0 je v souboru php.ini standardně nenastaven parametr default_charset. V PHP verze 5.6 a vyšší je přednastavena znaková sada na UTF-8, což má za následek, že mi všechny stránky napsané v kódu Windows-1250 šifrují.

Na testovacím serveru, kde všechno ladím, jsem tenhle parametr zablokoval, jenomže to není standardní řešení.
WEDOS má na PHP6 nastaven UTF-8 - nedokážu s tím pohnout.

V možnostech doladění parametrů php.ini (nabídka "Konfigurace PHP") nastavení znakové sady není.

Všelijaké rady, jako to dopsat do .htaccess končí vnitřní chybou serveru 500:
AddDefaultCharset windows-1250
AddCharset windows-1250 .php
php_value default_charset "windows-1250"

Zadání znakové sady do záhlaví stránky také nepomůže:
(!doctype html)
(html)
(head)
(meta http-equiv="Content-Language" content="cs")
(meta http-equiv="Content-Type" content="text/html charset=windows-1250")
(/head)
pozn. místo lomených závorek píšu kulaté, protže HTML tagy tu nejsou povoleny

Můžete mi poradit? Děkuji

Re: default_charset

Vladislav Hejda, 26.10.2015 09:54:33

na začátku php souboru si zavolej:

ini_set('default_charset', 'windows-1250');

Re: default_charset

Michael Stanovsky, 05.05.2016 16:13:19

Super. Diky. M.=

Re: default_charset

Vladislav Hejda, 26.10.2015 09:57:56

anebo ještě lepší řešení - začni psát v UTF-8 :)

Re: default_charset

Stanislav Roth, 13.02.2017 09:15:47

Konečně správná odpověď :-)

max_file_uploads

Johny, 28.09.2015 10:53:32

Zdravim, potreboval bych zmenit max_file_uploads, bohuzek tu neni zadna moznost jak to zmenit, nebo to jen nevidim.. Poradite? Protoze 20 je pro me fakt malo.. :(

Diky, preji hezky den..

PHP 7

Radek Mezuláník, 17.06.2015 11:39:05

Dobrý den Wedosáci, plánujete nasadit alpha verzi PHP 7? Docela rád bych otestoval :)

Re: PHP 7

Ondřej Jaroušek, WEDOS, 17.06.2015 12:20:55

Dobrý den,

nasazení této verze PHP neplánujeme. Chcete-li tuto verzi PHP otestovat, můžete využít VPS, kde si můžete vše nainstalovat a nakonfigurovat podle potřeby.

Re: PHP 7

Vít Novotný, 26.01.2016 19:35:23

Dobrý den,

chci se zeptat po půl roce, zda už je znám termín nasazení PHP 7? Předpokládám, že máte aspoň na rok dopředu nějakou roadmap změn, tak se podělte :-)

Re: PHP 7

Vladislav Hejda, 17.06.2015 23:31:20

Na testování máš localhost ;) tohle je produkce. Mám jiný dotaz: jak dlouho po vydání stable PHP 7 bude zde tato verze k dispozici :)

Re: PHP 7

Michael Stanovský, 25.10.2015 02:44:22

Nainstaluj si vlastní Apache server, moc to nebolí a takový XAMPP je bezproblémový. Testovat pak můžeš co chces do alelujá.

Piwik always_populate_raw_post_data=-1

V K, 11.05.2015 10:48:23

Je možné provozovat na wedosu Piwik?
Posledních několik verzí nefunguje a při pokusu udělat novou instalaci ta skončí na potřebě nastavení always_populate_raw_post_data=-1.
Lze to nějak obejít nebo nastavit?

Re: Piwik always_populate_raw_post_data=-1

Pavel Hintermüller, WEDOS, 11.05.2015 12:34:47

Dobrý den,

kontaktujte nás prosím přes chat nebo kontaktní formulář a kolegům problém popište. Budeme moci překontrolovat i nastavení Vašeho webhostingu.

Re: Piwik always_populate_raw_post_data=-1

V K, 13.05.2015 10:32:24

Dobrý den,

chtěl bych poděkovat za super rychlou pomoc a rozchození panu Pavlovi Hintermüllerovi.

Pokud by někdo narazil na podobný problém tak se podělím o řešení:

Piwik mi běhá jen na verzi PHP 5.5

Dříve instalovaná verze Piwiku má ve složce /plugins .htaccess, kde je třeba zakomentovat dva řádky. Tento .htaccess zůstává i po aktualizaci na novou verzi a je třeba vždy upravit.
<IfModule mod_mime.c>
# AddHandler text/html .html
# AddHandler text/html .htm
</IfModule>

Nově instalovaná verze 2.13.1 .htaccess kupodivu vůbec nemá a tak toto řešit není potřeba. (Mimo správnou verzi PHP.)

Re: Piwik always_populate_raw_post_data=-1

Ondřej Vémola, 28.11.2015 12:47:52

Též jsem změnil verzi na PHP 5.5 co jsem našel v zahraničních fórech že u verze 5.6 je problem, uvidíme. Když nepojede napíšu na support :)

Re: Piwik always_populate_raw_post_data=-1

Peter Stanislav Endrych, 06.10.2016 16:28:48

- piwik jsem nainstalovat asi v lednu 2015, celkem v pohodě a od té doby mi běží bez problémů, až na ten "AddHandler" popsaný v https://kb.wedos.com/cs/webhosting/chyba-500.html
- kvůli piwiku jsem nechal povýšit php na verzi 5.6 Uvidím jestli bude vše OK

Re: Piwik always_populate_raw_post_data=-1

Lukáš Galko, 14.01.2017 14:53:43

Dobrý den. Jakým způsobem jste problém s always_populate_raw_post_data=-1 vyřešil? Mě na chatu podpory sdělili, že nastavení nelze měnit a problém nelze vyřešit.

Re: Piwik always_populate_raw_post_data=-1

Lukáš Galko, 14.01.2017 14:53:57

Dobrý den. Jakým způsobem jste problém s always_populate_raw_post_data=-1 vyřešil? Mě na chatu podpory sdělili, že nastavení nelze měnit a problém nelze vyřešit.

Re: Piwik always_populate_raw_post_data=-1

Peter Stanislav Endrych, 19.01.2017 13:32:24

- výše popsaná chyba "AddHandler" mně zaměstnává stále - stále (po každé aktualizaci) to musím přepisovat.
- Nicméně, piwik mi napsal: "Abyste zabránili vážným problémům, ve svém souboru php.ini musíte nastavit always_populate_raw_post_data=-1
Po uložení změn restartujte webový server."
Nastavení php.ini nemám pod kontrolou (aktuálně stav: always_populate_raw_post_data=0), ale mám výpis z php info, tak jsem se zamyslel, ale nic jsem nevykoumal. Někde označují stav jako 0 a 1. Jinde jako -1 a 1, jinde -1 a 0, Jinde on a off. Prase aby se v tom vyznalo. Navíc ve vysvětlení je něco jako pokud je znegovaná negace pak platí pravda=-1 ... viz např.

; Always populate the $HTTP_RAW_POST_DATA variable. PHP's default behavior is to disable this feature and it will be removed in a future version. If post reading is disabled through enable_post_data_reading,
; $HTTP_RAW_POST_DATA is *NOT* populated.
; http://php.net/always-populate-raw-post-data
;always_populate_raw_post_data = -1

; Whether PHP will read the POST data. This option is enabled by default. Most likely, you won't want to disable this option globally. It causes $_POST and $_FILES to always be empty the only way you will be able to read the POST data will be through the php://input stream wrapper. This can be useful to proxy requests or to process the POST data in a memory efficient fashion.
; http://php.net/enable-post-data-reading
;enable_post_data_reading = Off

... zatím mi piwik funguje, uvidím, možná ve vyšší verzi php to bude lepší :(

escapeshellcmd

Jindřich Podrázský, 22.02.2015 16:22:12

Dobrý den,
Dá se povolit tato funkce v php.ini?

Děkuji

posix_getpwuid()

Michal Janata, 08.02.2015 08:17:51

Dobrý den,

WordPress mi při automatické aktualizaci hlásí tuhle chybu Warning: posix_getpwuid() has been disabled for security reasons in /data/web/virtuals/70296/virtual/www/domains/michaljanata.cz/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 190<br /> nevíte co to může být? Jedinou změnu kterou jsem udělal je ta, že jsem změnil PHP 5.3 na PHP 5.6 a od té doby mi to tohle hlásí. Zkoušel jsem i PHP 5.5 a tam je to v pohodě. Nevíte co by to mohlo být?

Re: posix_getpwuid()

Martin Gálik, WEDOS, 08.02.2015 13:46:29

Dobrý den,

funkce posix_getpwuid() je na webhosting blokovaná z bezpečnostních důvodů. Více blokovaných funkcí najdete v phpinfo (disable_functions) na odkazu zde:

http://hosting.wedos.com/cs/webhosting/php.html
(PHP 5.6 - http://46.28.105.81/info.php56)

Re: posix_getpwuid()

Michal Janata, 08.02.2015 19:56:27

A jakto že mi to dřív WP nijak nehlásil. A teď při přechodu na 5.6 začal. To je to co na tom nechápu. Nevíte proč by to mohlo být?

Re: posix_getpwuid()

Daniel Dubravec, WEDOS, 09.02.2015 08:06:46

Dobrý den,

každá verze PHP je odlišná a v novějších verzích jsou zakázané různé zastaralé nebo nepoužívané funkce. Vždy než provedete podobnou změnu v konfiguraci PHP je potřeba ověřit, jestli vám po změně bude fungovat web.

Re: posix_getpwuid()

Luděk Janča, Wedos, 25.03.2015 09:02:44

Dobrý den,

toto je způsobeno chybou PHP 5.6. Řešením je přepnout na nižší verzi. Tedy na 5.5 a nižší.

různé PHP_INI_PERDIR nastavení

Vladislav Hejda, 09.11.2014 20:41:10

Zdravím,
mám multihostong a rád bych jiné nastavení "output_buffering" u různých projektů. Ten však lze nastavit jen PHP_INI_PERDIR, ovšem htaccess php_flag nepovolujete, .user.ini mi také nefunguje. Lze toto nějak docílit?
Díky

Re: různé PHP_INI_PERDIR nastavení

David Cigánek, WEDOS, 10.11.2014 09:01:39

Dobrý den,

něco takového není bohužel možné, output buffering lze zapnout/vypnout pouze pro celý webhosting.

xcache.var_size

Jiří Svoboda, 09.09.2014 22:06:14

Jak mohu nastavit hodnotu xcache.var_size, když nemám přístup do konfigurace PHP?

Děkuji za pomoc

Svoboda

Re: xcache.var_size

Daniel Dubravec, WEDOS, 10.09.2014 10:14:28

Dobrý den,

na sdíleném webhostingu nelze měnit hodnotu parametru xcache.var_size. Kompletní parametry PHP včetně všech možných měnitelných parametrů naleznete zde:

http://hosting.wedos.com/cs/webhosting/php.html

Re: xcache.var_size

Hanka Polakova, 06.10.2014 15:00:23

dík za info...

proc_open() a GIT

Michal Janata, 27.08.2014 17:24:56

Proč není tato funkce povolená? Chtěl jsem zkusit jeden nový plugin pro WordPress a je to jedna z příčin proč nefunguje. Druhá ta sem sice nepatří ale stejně, proč není na webhostingu nainstalovaný "GIT" ve verzi 1.9 nebo vyšší? Děkuji za odpověď

Re: proc_open() a GIT

David Cigánek, WEDOS, 27.08.2014 17:49:37

Dobrý den,

funkce proc_open() není povolena z bezpečnostních důvodů. Na sdíleném webhostingu není dost dobře možné spouštět z PHP další programy.

Nasazením verzovacích systémů (jako je např. zmíněný GIT) na webhosting jsme se dosud nezabývali, ani to v momentálně není v plánu, máme jiné priority.

Děkujeme za pochopení.

Re: proc_open() a GIT

Michal Janata, 27.08.2014 20:09:25

Děkuji za odpověď, takže pokud bych měl od vás virtuální server, tak na něm to můžu mít normálně povolené a GIT si doinstalovat. Takhle by to jít mělo.

Re: proc_open() a GIT

David Cigánek, WEDOS, 27.08.2014 20:40:40

Dobrý den,

ano, na VPS je obojí bez problému možné, tam si můžete nainstalovat cokoliv budete potřebovat.

PHP Intl

Jirka, 22.04.2014 13:43:57

Dobrý den, je možné přidat PHP Intl rozšíření na sdílený hosting? Bude to někdy možné, kdy? Pokud ne, co doporučujete?
Překvapilo mě to, když by měla být k dispozici od verze 5.3.

(požádal bych o lepší shrnutí než jen "Ne" a "Jedná se totiž i binární rozšíření, která se kompilují do zdrojového kódu PHP, a to my na webhostingu neděláme" ze stránky o PECL)

Děkuji

Re: PHP Intl

David Cigánek, WEDOS, 22.04.2014 15:34:21

Dobrý den,

nad nasazením tohoto rozšíření jsme doposud neuvažovali. Přidal jsem tento bod do TODO listu, budeme se tím zabývat. Případné nasazení však nelze očekávat dříve, než za několik měsíců.

Momentálně se nabízí alternativa použití VPS, kde si PHP můžete nainstalovat a nakonfigurovat zcela dle svých potřeb.

Re: PHP Intl

David Sedláček, 11.09.2015 14:17:44

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda jste po roce a půl nějak pokročili s tímto tématem, tj. jestli zvažujete povolení Intl extension (případně pro jakou verzi PHP) a nebo jestli jste to definitivně zamítli.

předem děkuji za odpověď
ds

Re: PHP Intl

David Cigánek, WEDOS, 11.09.2015 17:00:31

Dobrý den,

zatím v tomto ohledu k žádnému postupu nedošlo, přidávání rozšíření do PHP v tuto chvíli není naší prioritou.

Děkujeme za pochopení.

Re: PHP Intl

Josef Vítů, 18.09.2015 21:07:02

Dobrý den,

dokážete alespoň kvalifikovaně odhadnout, kdy budete schopni se tímto začít zabývat? Mail server jste vyladili (alespoň z mé zkušenosti) perfektně, ale toto rozšíření bych nyní ocenil více.

Děkuji.

Re: PHP Intl

David Cigánek, WEDOS, 21.09.2015 13:58:41

Dobrý den,

momentálně máme jiné priority a nezabýváme se tím. Kdy se toto změní záleží na mnoha faktorech a nelze to nyní odhadnout. Letos se k tomu určitě nedostaneme.

Děkujeme za pochopení.

Re: PHP Intl

Miroslav Marek, 05.10.2016 20:52:34

Dobrý den,

bude někdy nainstalování této extenze prioritou?
Pro moderní projekty v mezinárodním prostředí je opravdu velice důležitá. Je to vlastně jediná věc, která mi brání zvolit váš hosting...

Děkuji
M. Marek

Re: PHP Intl

Miroslav Marek, 05.10.2016 20:55:46

PS: Jedná se o standard PHP od verze 5.3. Tedy žádná extra extenze z PECL a podobně. Tedy neměl by být problém mít standardní instalaci PHP.

Děkuji
M. Marek

Re: PHP Intl

Jan Vendl - WEDOS, 05.10.2016 21:00:58

Dobrý den,

intl je již na našem hostingu déle k dispozici, vizte. PHP infa:
http://46.28.106.32/info.php56
http://46.28.106.32/info.php70

PHP 5.4 vázané na doménu.

Michael Olšavský, 10.04.2014 21:58:19

Dobrý den,
je možné nastavit defaultní interpret (z 5.3 na 5.4) pouze pro část hostingu -> přesněji pro jednu doménu? Potřebuji různá nastavení pro různé projekty :)

Re: PHP 5.4 vázané na doménu.

David Cigánek, WEDOS, 10.04.2014 22:20:41

Dobrý den,

nastavení verze PHP je možné jen pro celý hosting, lze ale také rozlišit jednotlivé skripty změnou přípony:

http://kb.wedos.com/webhosting/konfigurace-php.html

tedy soubory s příponou .php budou obsloužena PHP dle nastavení, skripty s příponou .php53 verzí 5.3 a s příponou .php54 verzí 5.4.

GeoIP modul

David Klouček, 04.08.2013 21:01:54

Proč není podporováno rozšíření GeoIP http://php.net/manual/en/book.geoip.php?

Re: GeoIP modul

Petr Šťastný, WEDOS, 05.08.2013 10:38:48

S tímto modulem nemáme žádné zkušenosti. Knihovny třetích stran do PHP kompilujeme jen pokud je máme osobně dlouhodobě prověřené.

Proč na některých serverech běží 5.3.21 ještě ?

Lukáš Mašek, 25.05.2013 23:33:51

Na webhostingu, kde běží jeden můj web mi ukazuje PHPInfo stále verzi 5.3.21, i když avizujete 5.3.22.

Jde o server 46.28.105.33


Drupal a APC

Rudolf Klusal, 04.04.2013 08:49:36

Dobrý den,

používám na svém webu klusik.cz Drupal (nyní 7.21) a dočetl se o aktualizaci na PHP 5.4 s APC. V konfiguraci php.ini jsem zjistil, že je APC povoleno, čili jsem ho chtěl povolit i na své drupal stránce, ale beznadějně hlásí, že "No cache info available. APC does not appear to be running. Enable it in your php.ini and comeback here."

Copak můžu dělat špatně? Díky. R. K.

Re: Drupal a APC

Petr Šťastný, WEDOS, 04.04.2013 10:45:13

APC je k dispozici pouze jako opcode cache (funguje implicitně), jiné funkce jako sdílená paměť použít nelze.

Re: Drupal a APC

Rudolf Klusal, 04.04.2013 10:47:01

Dobrý den, aha, děkuji za informaci. Už mám jasno :-)

Hezký den. R. K.

Eaccellerator

Matěj Humpál, 12.03.2013 19:02:22

Dobrý den,

je nějaká automatizovaná možnost jak na požádání vyprázdnit cache EAcceleratoru? Pravidelně mi "rozbíjí" aplikaci při nahrání nové verze.

Děkuji.

Re: Eaccellerator

Petr Smetana, WEDOS, 12.03.2013 19:08:16

Dobrý den,
žádnou takovou možnost nenabízíme. Pokud Vám eAccelerator nevyhovuje, můžete si ho vypnout v detailu webhostingu (levý panel - Konfigurace PHP).

output_buffering

Jiří Krepl, 02.02.2013 02:39:57

Dobrý den, trochu bojuji s nastavením jak kolega výše.
Potřebuji zapnout output_buffering? (output_buffering=4096)

Ta tabulka s tím nastavením php.ini je podle mě dost nepřehledná. Sloupec "vlastní hodnota" odpovídá radio buttonu a check boxu? tak jsem to pochopil.
A kam mám tu vlastní hodnotu zadat?
Žádný textBox vedle nemám. Zkoušel jsem 3 prohlížeče
Mám si vytvořit soubor vlastní php.ini a nahrát ho na hosting?

Děkuji za odpověď

Re: output_buffering

Petr Šťastný, WEDOS, 02.02.2013 11:09:23

otput_buffering checkboxem vlastní hodnotou pouze zapnete nebo vypnete, není tam checkbox na nastavení velikosti bufferu

Zpracovani koncovky .php5

Jiri, 31.12.2012 07:50:59

Dobry den,
mam web, ktery pouziva z dob minulych u skriptu koncovky .php5. Je mozne, aby PHP zpracovavalo tyto koncovky take?

nastavení display_errors ()

Hana, 15.02.2012 09:30:56

Dobrý den,
pokud chci zmenit display_errors (On) na display_errors (Off) -> stačí změnit nastavení na "Vlastní hodnota" a je automaticky nastaveno Off? (nebo jak to nastavit správně?) zaškrtávací pole bez popisu je k čemu?
Děkuji.

Re: nastavení display_errors ()

David Cigánek, WEDOS, 15.02.2012 09:35:34

Dobrý den,

zaškrtávací pole nastavuje 2 hodnoty - 0 a 1. Je tedy potřeba přepnout na vlastní hodnotu a tu nastavit na 0 (vypnuto) - tedy odškrtnoout políčko.

Změna pro jednotlvé části webu

Jaroslav, 07.12.2011 22:04:01

Dobrý den, chtěl bych mít obecně zakázáno "display errors", což díky administraci hostingu dokáži. Nicméně chtěl bych aby toto pravidlo platilo vyjma jedné složky. Jak tohoto docílím když .htaccess s daným nastavením (a nejen s tímto) vrátí 500?

Re: Změna pro jednotlvé části webu

Petr Šťastný, WEDOS, 08.12.2011 09:10:14

Zkuste v daném adresáři změnit toto nastavení v PHP skriptu příkazem ini_set().

Přihlášení zákazníka

Nemáte ještě zákaznický účet? Registrace

Copyright © WEDOS, 2018

Facebook RSS