Diskuze ke článku 'Chyba 503 Service Temporarily Unavailable' - fórum

Popis situace, kdy dojde k vyčerpání systémových prostředků pro běh PHP skriptů daného webu. Návod k řešení pomalých a nestíhajících webů, rady pro optimalizaci PHP aplikací.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

503 - problém s Wordpressem - vyřešeno

Petr Franěk, 28.10.2017 11:30:18

Stavový kód 503 mohou způsobovat starší verze php. Měl jsem problém s Wordpressem. Vypadalo to jako přetížení serveru, tak jsem procházel access log, testoval různé optimalizace pro zvýšení výkonu. Nic nepomáhalo. Nakonec mě napadlo přepnout na php 7.1. Problém se tím vyřešil a Wordpress teď běží navíc velice svižně. Pokud ale na daném hostingu provozujete i nějaké starší aplikace, mohou se vyskytnou problémy s kompatibilitou, takže ty aplikace třeba vůbec nepoběží, dokud neopravíte skripty. http://www.phpdeveloper.cz/jak-zajistit-kompatibilitu-pri-prechodu-na-php-7/

scarab solitarie 1000

jan schneider, 30.09.2016 06:21:07

nejdemi nastavit tu hru furt se objevuje chyba 503

Jak přerušit BruteForce útok

Jiri Hrebenar, 20.06.2016 15:56:36

Dobrý den, na podpoře mi řekli, že můj web byl napaden a že mám celou věc řešit tak, že mám zjistit z errorlogu a ccceslog kam útočník směřoval a nějak zasáhnout. Jenže s tímto nemám zkušenosti a v errorlogu je uvedeno "mod_fcgid: can't apply process slot for /data/web/virtuals/*/php-wrapper-53" nevíte jak zprovoznit znovu web aby nevyhazoval chybu 503?

Re: Jak přerušit BruteForce útok

Roman Mondek, WEDOS, 20.06.2016 18:20:39

Dobrý den,

"mod_fcgid: can't apply process slot for" znamená vyčerpání dostupných PHP procesů, nejspíše tedy dochází k přetěžování webu následkem mnoha pokusů o přihlášení.

Doporučuji využít nějakou formu fail2ban, kdy dojde k zablokování IP adresy po neúspěšných pokusech o přihlášení. Nebo, pokud se IP adresy opakují, můžete je přímo zablokovat pomocí .htaccess.

IP adresy zjistíte v errorlogu, accesslogu nebo vnitřním logu Vaší aplikace.

chyba 503

vaclav kouril, 05.04.2016 21:25:11

je to nedokonaly jako clovek.

No input file specified

Milan Matějka, 02.02.2016 14:12:36

V poslední době je to fakt dost nevypočitatelné. Od jisté doby (několik málo měsíců) se nepravidelně objevuje chyba "No input file specified" na jakémkoliv pHp skriptu. Chyba trvá třeba 5-15 minut, potom se bez zjevné příčiny vše vrátí do normálu, ale vše je zase špatně třeba už za 5 minut znovu. A potom třeba celý den jede fajn.
Mám tam autentizační skript, který se volá několikrát za minutu a trvá asi 1 milisekundu. Ale v logu jsou několikaminutové díry, ve kterých odpovídá jen Apache "No input file specified" (php nejede). Ftp funguje. A aby to nebylo jednotvárné, tak občas je vystřídán i chybou 503.
Já dám za hosting rád měsíčně 250 místo 25 Kč, ale potřeboval bych tohle nějak natrvalo vyřešit.

Re: No input file specified

Milan Matějka, 02.02.2016 15:15:13

Chvíli po tom, co jsem to dopsal, se celkem netypicky objevila chyba 500, tak ji také uvedu, abych jí nekřivdil.

Re: No input file specified

Konstantin Dvorakovsky(WEDOS), 02.02.2016 15:32:58

Dobrý den,

pokud máte technické problémy s vaší stránkou kontaktujte podporu na chatu https://client.wedos.com/chat/entry.html

503

Jan Matuška, 11.09.2015 13:28:30

Nebylo by, prosím, možné tuto chybovou hlášku potlačit a místo toho zařadit požadavek do fronty? Proti 5(10-ti) procesům nic nemám, ale vadí mi, že je uživatelům zobrazována chybová hláška místo toho, aby se skript provedl jakmile se jeden uvolní.

Re: 503

Ondřej Vlk, WEDOS, 11.09.2015 14:53:05

Dobrý den,

požadavky ve frontě čekají 90 sekund. Pokud se do té doby PHP proces neuvolní, je vrácena chyba 503.

Navýšení hodnoty max_execution_time na vyšší hodnotu v současné době neplánujeme.

Re: 503

vaclav kouril, 05.04.2016 21:30:08

na jakou frontu to by snad melo byt samozrejmosti

no input file specified

martin, 09.09.2015 16:31:35

By mě zajímalo co znamená chyba "no input file specified", váš suport mi to přeloží v google translatoru a vaši technici mi naznačují, že chyba je u mě. Nicméně, když se to opakuje na všech webech pod jedním webhostingem, tak chyba bude asi někde jinde, že? Obzvlášť, když se to objevuje i u nových webů na stejném webhostingu, u starých a přesunutých už ne. Už nemám ani sílu vás znova kontaktovat.

Re: no input file specified

Roman Mondek, WEDOS, 09.09.2015 18:02:29

Dobrý den,

problém bude souviset s aplikací, kterou na webhostingu v PHP provozujete.
Zkuste hledat v tuto chybovou hlášku např. přes Google ve spojení s názvem vašeho redakčního systému, jistě již někde na fórech podobný problém řešili.

Re: no input file specified

Václav Kraus, 04.03.2016 22:56:30

Tak k tomu bych něco přidal. Nemám sice tolik webů, pouze jeden, ale mám stejné podezření, že problém bude v hostingu. Už několikrát mě o výpadcích informoval poskytovatel programu pro import dat do databaze a na FTP. Vlastně ho kvůli tomu musel několikrát upravit, protože nedokázal udržet spojení. Teď se potýkám taktéž s chybou 503 kterou hlásí https://gtmetrix.com při načítání mé stránky. Mohl by mi někdo poradit, jakým směrem se vydat? Jinak mě napadá změna hostingu... Trochu mě znepokojuje pasivní přístup Wedos při řešení problémů.

hlásím se

Václav Teichmann, 23.07.2015 19:34:54

tak mě to také potkalo - Chyba 503, začínám pomalu zjišťovat, že wedos má sice zřejmě nejlevnější, ale jinak totálně nepoužitelný webhosting, který si nedokáže poradit z wordpressem, který normálně funguje na kdejakém free webhostingu... že já blb odcházel od bananu, nezbývá než se tam zase vrátit. Úsměvně vyznělo doporučení pána ze zákaznické podpory, že to mám řešit se svým webdesignerem...lol

Re: hlásím se

Luděk Janča, Wedos, 23.07.2015 20:59:04

Dobrý den,

Wordpress u nás funguje bez potíží. Hostujeme nejvíce instalací v ČR. Bohužel ale váš web neznáme, nevíme tedy v čem můžete mít problém. Doporučuji přečíst tento článek, nebo opravdu najít někoho, kdo vám s problémem pomůže.

Základní problémy může řešit i náš pracovník, který se CMS zabývá. Stačí nám napsat přes kontaktní formulář.

Re: hlásím se

Václav Teichmann, 23.07.2015 21:48:29

Pokud na wedosu běží Wordpress bez potíží, tak mi prosím vysvětlete, proč mám takové potíže já po přechodu od bananu? jedná se o web: pizzeria-milano.cz

diskuze

Zamrzla drahoslav, 15.07.2015 08:40:34

Chyba 503

velmi pomalé i v NoLimit Extra

Václav Vičík, 03.06.2015 09:50:22

Dobrý den,
mám u Wedosu doménu a hosting, v tuto chvíli NoLimitExtra (aktivovaný na zkoušku na 7 dní) a mám neustále problém s rychlostí shopu www.fajnyobchudek.cz
V administraci mám nastaveny Cach, CCC, Smarty, nastavené periodické týdenní čistění statistik a neustále mívám problémy s velmi dlouhým načítáním stránek obchodu i administrace Prestashopu.
V příspěvcích jsem se dočetl, že by mělo pomoct přejít na hosting NoLimitExtra, nepomohlo. Pomohlo jen trochu, ale stále to není dobré.
Např. včera v podvečer jsem se v admisistraci téměř nehnul a shop ani nenajel. Dle statistik v tu chvíli nebyl va shopu žádný návštěvník. Prosím o radu, čím je to způsobeno? Co by mohlo pomoct?
Děkuji, V.V.

Skvělý 503 poznatek

Jey, 19.03.2015 17:00:58

Mám skvělý poznatek.. těch 5 rádoby procesů php, dokáže vytížit každý indexovací robot, spam robot, nebo robot vyhledavače, co jde zrovna náhodou kolem (navštíví) vaše stránky. Wedosu je to jedno, tedy spíše se mu to ještě hodí "do krámu", protože tím spíše máte pak častěji 503ky a jejich jediná univerzální mantra je POUZE "kupte si balíček extra". No chápu to, tržní chování, nicméně je tu rozsáhlá znalostní db, která obsahuje vše možné jen toto ne. Náhoda?

Návod jak blokovat konkrétní IP adresy (robotů) tu ve znalostní databázi opravdu není. Uvádím to veřejně, protože když to napíšu soukromě podpoře, tak to nechají být a nikdo se tu nic nedozví.

Děkuji za pochopení.

A já jdu hledat návod jak ručně vypsané IP adresy (z logu htaccess a errorlogu) zablokovat.

Re: Skvělý 503 poznatek

Josef Grill, WEDOS, 19.03.2015 17:35:41

Dobrý den,

pokud byste se představil, tak bychom mohli pomoci. Takhle nevíme co je za problém.

Běžné indexovací roboty žádné podobné přetížení samozřejmě neudělají. Mimochodem jsou u nás weby, které mají 30-50.000 navštívených stránek za den na základní verzi webhostingu s 5 procesy.

Re: Skvělý 503 poznatek

Trdlo r, 22.03.2015 03:27:35

Ahoj,

máš pravdu. Na našem webu se také neustále objevuje 503! Tak koukám, že nás začíná přibývat...

Re: Skvělý 503 poznatek

Josef Grill, WEDOS, 22.03.2015 11:06:56

Dobrý den,

bylo by samozřejmě vhodné napsat jména a také jaké weby u nás máte. O podobných problémech nevíme (jsou, ale nejde o takovou četnost) a tak nemůžeme pomoci. Vzhledem k anonymním příspěvkům a stylu psaní si samozřejmě můžeme myslet cokoliv.

Re: Skvělý 503 poznatek

Martin Nakládal, 22.03.2015 11:11:29

Jen tak ze zajimavosti, měřil jsi, jak dlouho se php kód na straně serveru vykonává? Používám wedos základní hosting na sběr dat z API. A script má reakční dobu do 200ms a nestává se, že by tohle nastalo. Pokud máš špatně napsanou appku a script se načítá 1s , tak se potom nediv ..

chyba 503

petr dvorak, 22.02.2015 16:55:24

proc to nejde

Chyba 503 Service Temporarily Unavailable

Somecheck, 02.07.2014 22:22:34

Chyba 503

Návrh

L. Kubica, 06.03.2014 01:12:03

Jsem si vědom parametrů hostingu, s tím do toho jdu.
Chápu, že Wedos také musí z něčeho žít a přeju vám to.
Jenže já, coby na straně zákazníka vůbec netuším, kde se vytíženost mého hostingu pohybuje. Když budu (prostřednictvím nějakého monitoringu) vědět, že např. ve špičce se pravidelně každý den objevuje na mém hostingu 8 procesů současně, budu uvažovat o přikoupení dalšího hostingu, abych rozložil zátěž mezi domény (jako provozovatel webů mám zájem, aby běžely :-) A zase obráceně, pokud budu vidět že maximum je kolem 5 a já mám k dispozici 10, klidně přidám další domény.

Chyba 503

Patrik, 16.02.2014 16:32:03

Ta chyba me uz zacina totalne vytacet

chyba streemu-Chyba 503

andre, 17.11.2013 19:15:06

uz by mely tento problem vyresit po hw ,hostovani na wedos je slabe dofam ze na tom zapracuji a rozsiri datovou sbernici pro nastevniky kinotip protoze hodne veci nefunguje a to hodne spatne mam pocit ze se to brzo zahlti ?!?:/

komu se to zbrazuje take???

Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Ctete instrukce v nasi znalostni bazi: Chyba 503 Service Temporarily Unavailable

Re: chyba streemu-Chyba 503

Petr Šťastný, WEDOS, 17.11.2013 19:21:02

Pravděpodobně došlo k nepochopení příčiny chyby 503. To není žádná chyba WEDOSu. To znamená, že u webhostingu byla vyčerpána kapacita, kterou si zákazník pronajal. To neznamená, že servery WEDOS nějakým způsobem nestíhají.

Re: chyba streemu-Chyba 503

tonda, 25.12.2013 19:04:25

ja jsem moc neimum intenet nevim co problem

Streamování videa / Resume stahování

Jindřich Petřík, 18.11.2011 11:55:27

Dobrý den,

pokud tedy na webu mám řekněme 5 videí ve formátu FLV.
A mám nějaký flashový přehrávač a ten se dotazuje serveru s nějakým parametrem seek time,
musím toto ošetřit v PHP a otevřít ten FLV soubor a seeknout na požadovanou část a klientovi vráti obsah souboru až do konce.
Toto nemohu provést redirectem na konkrétní URL souboru, protože ten by se stahoval od začátku.

To tedy znamená, že když si video pustí 5 uživatelů, tak doté doby než ho celé stahnou do prohlížeče, na moje stránky se nedostane vůbec žádný jiný uživatel?

Nebo řekněme stahování nějakého souboru, kde musím ověřit identitu stahovatele PHPčkem a potřebuji zajistit, aby stahování bylo pauzovatelné. (To musím udělat stejně jako u toho videa). Pokud bude stahovat nejaký soubor tímto způsobem více uživatelů, nikdo jiný se na web nepodívá?

Jaké mi navrhujete řešení?
Asi dedikovaný/virtuální server, což?

Nebo je to třeba tak, že v PHP zavolám fpassthru - on vyblije zbytek souboru klientovi (do nějaké cache serveru) a to samotné stažení těch dat už se do běhu skriptu nepočítá?

Re: Streamování videa / Resume stahování

Petr Šťastný, WEDOS, 18.11.2011 12:51:00

Pokud po dobu stahování videa jsou data skrz PHP, tak bude ten proces PHP celou dobu obsazen. Data se "nevylejí" do cache na serveru, PHP proces běží až do konce HTTP požadavku.

Záleží tedy na tom, jak přesně je ten flashový přehrávač řešený. Pokud si vše stahuje skrz PHP, tak si bude moci skutečně přehrávat pouze 5 lidí.

My máme zkušenost s Flowplayer a ten nepotřebuje PHP skript na straně serveru. Resp. opět záleží na tom jaký přehrávač máte vy a co a jak má řešení a k čemu přesně PHP na serveru potřebuje. Protokol HTTP 1.1 umí uvést která část souboru se má stahovat, a tak teoreticky k seekování PHP nepotřebujete (tak to dělá Flowplayer).

Pokud vás tedy omezuje 5 PHP procesů, musel byste zvolit VPS.

Re: Streamování videa / Resume stahování

TO neřeš :D, 03.02.2014 21:34:27

TAk todle jsi přečtěte až budete moc a nebudete z toho chápat :DDDDDD

alias multihosting

peter, 15.11.2011 22:05:15

"Každý webhosting má na serveru rezervováno 5 PHP procesů, které mohou běžet paralelně. To znamená, že v jeden okamžik může být zpracováváno nejvýše 5 požadavků na vykonání PHP skriptu jednoho webu."

ako je to ked je domen viac na jednom webhostingu (alias multihosting) ?

Re: alias multihosting

Josef Grill, WEDOS, 15.11.2011 22:22:19

Dobrý den,

ten limit platí pro celý webhosting současně a společně. To znamená, že hlavní doména i alias mají dohromady 5 procesů.

Případně lze koupit novou variantu NoLimit Extra, kde je dvakrát více procesů a zároveň i více Memory_Limitu a tím výrazně vyšší výkon.
http://hosting.wedos.com/cs/webhosting/extra.html

5 procesů

Rotacak, 01.02.2011 22:38:32

Znamená to, že když na stránky umístím soubor, ke kterému nechci přímý přístup, takže ho uživateli pošlu přes readfile() a soubor bude velký nebo uživatel bude mít pomalý internet, tak když začne tahat pět uživatelů najednou, stránky se stanou pro návštěvníky nedostupné s chybou 503?

Re: 5 procesů

Josef Grill, WEDOS, 01.02.2011 23:05:57

Ano, teoreticky to možné je (nevím jak přesně s touto funkcí, to by věděli přesně kolegové).
Jste také limitován dobou běhu skriptu a tak se skript případně ukončí.
Na druhou stranu je nutné poznamenat, že pro jakékoliv běžné věci je to vše v pořádku, protože výkon serverů je velký a my nelimitujeme procesory. Tak skripty jsou zpracované rychle a "nečeká se na nic". Pokud si klienti zapnout navíc kešování, tak vše je rychlé a bez problémů. My na serverech máme minimálně 24GB RAM a tak tam stále zůstává dostatek volné RAM na jakékoliv operace, které celý chod ještě urychlí (přičemž zátěž procesorů je v jednotkách procent).

Pokud jde o počet současných procesů, tak jej dokážeme navýšit. Jsou však weby s návštěvností několik stovek návštěvníků za hodinu a nemají s tím sebemenší problém ani v tom základním nastavení. Vždy je nutné najít správnou cestu a jít cestou optimalizace webu (skriptů) a databáze a případně tím zapnutím kešování (což důrazně doporučujeme každému). Potom web bude doslova "lítat".

Re: 5 procesů

Jozef, 19.12.2011 03:47:17

Ako je to prosim technicky riesene? Je to nejake nastavenie v apache? Mozno to lepsie pomoze vsetkym napisat takto. Dakujem

Re: 5 procesů

Petr Smetana, WEDOS, 19.12.2011 09:10:35

Tuto věc řešíme přes mod_fcgid.

Re: 5 procesů

Jakub, 11.01.2013 12:56:16

Kolik potomků má každý proces ?

Re: 5 procesů

Petr Šťastný, WEDOS, 11.01.2013 13:03:54

Žádné potomky tyto procesy nemají. Je to právě 5 jednovláknových procesů, tedy v jeden okamžik může být zpracováváno nejvýše 5 požadavků na vykonání PHP skriptu.

Re: 5 procesů

Martin Nakládal, 14.04.2013 20:29:49

Takže, když vleze 30 lidí na jedny stránky a začne stahovat nějaký soubor, tak to prostě hosting nerozdejchá ..Pokud rozumím správně...

Re: 5 procesů

Josef Grill, WEDOS, 14.04.2013 22:59:13

Pokud bude stahování přes PHP, tak skutečně bude 6. uživatel čekat. Stahování můžete samozřejmě vyřešit přímo v HTML a tam podobný limit není.

Přihlášení zákazníka

Nemáte ještě zákaznický účet? Registrace

Copyright © WEDOS, 2018

Facebook RSS