Diskuze ke článku 'Webhosting - základní informace' - fórum
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
FTPS
V FTP klientech funguje šifrování jen Control Connection, jakmile zapnu šifrování i pro Data Connection, nelze se připojit:
Error retrieving directory information: SSL connection failed; session reuse required: see require_ssl_reuse option in vsftpd.conf man page
Re: FTPS
Je potřeba zvolit jiného FTP klienta, který bude podporovat požadovaný bezpečnostní prvek "ssl_reuse".
Mně to spíš vyznělo jako věc nastavení vsftpd... :o
Můžete doporučit některé fungující klienty?
Děkuji.
To je informace o tom, že je vsftpd nastavené tak, že to vyžaduje.
Bez problémů by měl fungovat Total Commander a FileZilla. WinSCP nikoliv.
Ve Filezille to nefunguje...
Command: LIST
Response: 150 Here comes the directory listing.
Response: 522 SSL connection failed; session reuse required: see require_ssl_reuse option in vsftpd.conf man page
bloudím
Dobrý den,
s adminovaním vlastní www stránky nemám vůbec žádnou zkušenost a tak tu bloudím, výrazům absolutně nerozumím. Nevím, jak si mám otevřít vlastní stránku, abych do ní mohla začít nahrávat a tak jsem se chtěla zeptat, jestli tuto záležitost radši nemám ponechat nějakému odborníkovi, nebo jestli si myslíte, že mám šanci se to naučit?
moje stránky www.svetelnebrany.cz
Děkuji
Re: bloudím
To raději nechte někomu jinému. Naučit se to samozřejmě dá, ale nejsou to jednoduché věci a nemuselo by to dopadnout dobře.
tar
Dobrý den,
je možné se nějak dostat k příkazu tar pro rozbalení archívu? Používal jsem doposud instalaci PEAR a ta mi na Vašem serveru neprojde - nevím zda je to verzí PHP, ale skončí ve 40%. Nebo poradíte jak PEAR roběhnout.
Děkuji L
Re: tar
Práce s tar soubory je k dispozici v rámci knihovny phar. Co a proč se zasekne na 40%, to bohužel nevíme. Může to být také způsobeno časovým limitem běhu skriptů.
Přechod bez prodlevy
Dobrý den,
1) pokud převedu svůj hosting od jiného poskytovatele, jak dosáhnout toho, aby návštěvníci nenaráželi na nefungující stránky, než já analfabet konečně pochopím, jak k Vám nahrát data a všechno správně nastavím? Šlo by například uhradit fakturu, nahrát k Vám data a hosting převést až poté, co si odzkouším, že to funguje? Web mi získává zakázky a úspora přechodem k Vám by v případě výpadku přístupu pro mě mohla být docela drahá.
2) registraci domény mohu převést hned, nebo na konci expiračního období?
Re: Přechod bez prodlevy
Ano, je to možné. Po zřízení webhostingu si k nám všechno nahrajete, také od nás dostanete dočasnou URL adresu, přes kterou si můžete funkčnost webu na našem serveru vyzkoušet. A teprve když bude vše fungovat jak má, provedete změnu DNS serverů u domény, čímž se doména přepne na webhosting u nás.
Pokud máte na mysli doménu CZ, tak je jedno kdy ji převedete, na její expiraci to nemá vliv.
Děkuji Vám za odpověď. Váš hosting jsem objednala a uhradila.
V řádku:
Úprava DNS: přidat (změnit) příslušné DNS záznamy na našich DNS serverech
jsem okénko změnila na nezatržené. Doufám, že změnu DNS po odzkoušení bez problému najdu.
Co je potřeba udělat po odzkoušení funkčnosti webu při převodu hostingu a kdy začnou být stránky načítány z Vašeho serveru?
Dobrý den,
každý web po zaplacení dostane dočasnou adresu, která umožňuje testování. Tam si vyzkoušíte vše co potřebujete a až když jste si jist, že je vše v pořádku, tak se změní DNS servery a DNS záznamy.
Dočasná adresa webu je v administraci, tak i v e-mailu s informacemi o zřízení.
Ano, web jsem otestovala, po změnách DNS se ukazuje stav domény jako aktivní. DNS servery v detailu domény jsou všechny wedosácké.
Data při zadání do prohlížeče byla ale načítána z bývalého hostingu (nahrála jsem na každý server jiný kontrolní soubor), tak jsem se ptala, kdy se změna projeví.
Nyní se ale data nenačítají ze žádného serveru, čímž jsem dospěla k problému, jemuž jsem se chtěla vyhnout. Prohlížeč hlásí "Firefox nemůže nalézt server ..." a moje stránky nejsou dostupné. Co teď?
Bohužel jste neuvedla, o jaký web se jedná, a tak vám nedokážeme pomoci. Použijte, prosím, kontaktní formulář, v němž uveďte název a podíváme se na to.
A o jaká data jde?
Jestliže jde o data načítaná z databáze MySQL, musíte si ještě zřídit databázi na wedosu, zložit tabulky a tu novou databázi naplnit. Potom musíte ve skriptech změnit adresu/jměno/heslo k nové databázi.
Zřejmě jste ančítala data z databáze na starém hostingu. Že vám to přestalo načítat vů§bec je zřejmě způsobeno tím, že vám starý hosting zrušili.