Diskuze ke článku 'Webhosting - převod webu od jiného poskytovatele' - fórum
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
změna registrátora
mám vedenu doménu u jiného registrátora s datem expirace 8/2013. Pokud bych chtěl přejít k Wedosu, přijdu o tuto platbu a musím zaplatit znovu?
Web je doposud na vlastním malém Qnap serveru, ale potřeboval bych zprovoznit poštu s vlastní doménou.
Co poradíte?
jt@seznam.cz
Jirka
Re: změna registrátora
Neuvedl jste, o jakou koncovku domény se jedná. Podrobné informace a návody naleznete zde:
http://kb.wedos.com/domeny.html
to jsem již viděl, informaci jsem tam nenašel. Možná jsem četl špatně. Jedná se o naši, tedy nejběžnější doménu CZ.
Ale ta pošta mně taky dost zajímá, zda ji mohu provozovat bez webu, tedy bez umístěného webu na Wedosu.
Na začátku informací o přeregistraci CZ domény je tato informace uvedena:
"Při přeregistraci CZ domény nedochází u domény k žádným změnám - zůstává majitel, DNS servery a její platnost (datum expirace). Přeregistrace je zdarma. Doménu lze přeregistrovat i po datu expirace."
Můžete si objednat webhosting a využívat z něj pouze e-maily, nemusíte web domény nasměrovat k nám.
čili jestli tomu správně rozumím: uskuteční se bezplatný převod domény CZ a pro mně konkrétně první platba směrem k vám bude na konci nynější expirace domény 08/2013. Samozřejmě mimo další objednané služby, které budou uhrazeny podle daného ceníku v daných termínech.
Děkuji za odpovědi.
převod subdomény
Dobrý den,
v následujících dnech hodlám přesunout svůj web na Váš server ...
Zřejmě jen díky své nezkušenosti v IT řeším problém, jak u Vás zřídit webhosting, aniž bych musel zřizovat doménu - jelikož mi stále stačí jen subdoména (konkrétně orel.steborice.cz).
Správce domény steborice.cz mi adresu subdomény bez problému převede.
PS: Když se zapinguje orel.steborice.cz a www.steborice.cz, bude snad odborníkům vše jasné...
Předem děkuji za odpověď.
Re: převod subdomény
Dobrý den,
stačí si u nás objednat hosting pro vaši doménu. Samotná subdoména se nastaví až na aktivním hostingu pro steborice.cz podle tohoto návodu: http://kb.wedos.com/a/149/webhosting-subdomeny.html
Poté stačí, aby vaše subdoména směřovala na náš hosting.
Dobrý den,
děkuji za rychlou odpověď.
nicméně se obávám, že jste mi moc nepomohl (a/nebo si nerozumíme)...
Doménu www.steborice.cz vlastní a spravuje úplně někdo jiný na jiném serveru, a určitě nebude kvůli mé subdoméně (orel.steborice.cz) měnit svůj stávající webhosting...
Opravte mne jestli se mílím, ale asi se budu muset podívat po webhostingu, který pro mou subdoménu bude umět přiřadit IP adresu (a nevyžaduje k webovému prostoru i objednávku hostingu pro doménu...).
Doufám, že nežádám nic zvlášť neobvyklého :-)
Takto to možné nebude, my nabízíme webhosting pouze pro domény 2. řádu. Nelze mít u nás hosting jen pro subdoménu.
nerad bych se hadal ale podle me lze ... staci si zaregistrovat hosting pro domenu steborice.cz a zalozit v administraci subdomenu obec ... skutecny majitel domeny steborice.cz pak nasmeruje prislusne A zaznamy pokud se nemylim ...
přesun hostingu
Už jsem k vám převedl několik domén, na kterých jsem však nic podstatného neměl. Nyní se chystám na domény, na jedné jsou jak články, tak hlavně emaily, na druhé e-maily. Samozřejmě budu to dělat postupně. Bohužel si však nevyšetřím mnoho času v jednom kuse a navíc nejsem tak zdatný po stránce počítačů a všechna činnost mi trvá trochu déle. Proto mám dotaz - existuje nějaká maximální doba převodu, nebo to mohu dělat svým tempem a třeba jeden až dva měsíce? (počítám, že bych to stihl i dříve).
Děkuji. Effenberger
Re: přesun hostingu
Dobrý den,
převod můžete udělat kdykoliv - podle Vašich časových možností a schopností.
My Vám můžeme přiměřeně pomoci a třeba to urychlíme. Obraťte se na naši podporu a my přiměřeně pomůžeme (ať již přesunem dat nebo poradíme jak a co udělat).